Receptek

Receptek

 

Diós Barackmag
Hozzávalók tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 11 dkg darált dió, 1 evők. kakaó. Ezeket jól összegyúrjuk és formákba nyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Töltelékhez: 15 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, ezeket habosra keverjük. 10 dkg darált diót kevés tejjel leforrázuk, amikor kihűlt hozzáadjuk a kikevert vajhoz.A krémet a formákba töltjük és összeragasztjuk a fél süteményeket. Pár órát langyos helyre tesszük, hogy visszapuhuljon a tészta.

5 perces Pogácsa
Hozzávalók: 3 dl tej, 8 dkg ráma, 16 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg füstölt sajt, kávésk. só. Elkészítés:3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávéskanál sót. A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon. Melegen tálaljuk.

Palacsinta
Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre tej (3 dl), 1 bögre víz(3 dl), csipet só, csipet cukor, liszt. Elkészítés: a tojást a sóval és cukorral, tejjel simára keverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk ( majdnem mint a galuska tésztája, csak egy kicsit lazább legyen). A tésztát simára keverjük. Felengedjük a vizzel, és ismét csomómentesre keverjük. Palacsinta sütőben megsütjük, majd ízlés szerint tölthetjük túróval, lekvárral, kakaóval stb.

Kókuszszelet
Hozzávalók tésztához: 30 dkg liszt,1/2 cs. sütőpor,2 ek. kakaó,15 dkg porcukor,1 tojás,15 dkg margarin. Töltelékhez: 6 db tojásfehérje,20 dkg porcukor,20 dkg kókuszreszelék. Krémhez:3 ek. liszt,6 tojássárgája,3 dl tej,1 cs. vaníliás,25 dkg margarin,20 dkg porcukor,csokireszelék. Elkészítés: a tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 2 cipót formálunk belőle. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleöntjük a kókuszt és a porcukrot és jól összekeverjük.A két cipót vékonyra kinyújtjuk, akkorára, ammekora a tepsi mérete,majd az egyiket a kivajazott tepsibe tesszük. Erre rákenjük a tölteléket és ráfektetjük a másik kinyújtott lapot.A tetejét villával megszurkáljuk. Kb 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Krém: A tejet elkeverjük a tojássárgákkal, vaníliással, liszttel és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és csomómentesre keverjük. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, majd csokireszelékkel díszítjük.

Hozzászólások lezárva.